Synttäreiden sisustussuunnittelu

Synttäreiden koristeluun tulee hankkia sopivia koristeita, joissa otetaan huomioon syntymäpäiväkoristeiden teema, käytettävissä oleva tila, syntymäpäiväsankarin ikä ja niin edelleen.

Koristeet voi ostaa verkosta, jos niitä tilaa hyvissä ajoin. Myös kivijalkakaupat myyvät isommissa kaupungeissa koristelutarvikkeita, jolloin ei tarvitse miettiä tilauksen kestoa. Luovat ihmiset  tekevät syntymäpäiväkoristeita kotona. 

Onnittelubanderolli toivottaa sankarin ja vieraat mukaviin juhliin

Onnittelubanderolli on hieno keskipiste kotona synttärijuhlissa. Se voi myös olla ilmapallokirjaimista tehty onnittelutoivotus. Nykyään on saatavilla erikokoisia banderolleja, joissa teemoina on piirroshahmoja mutta niitä saa myös paristokäyttöisinä LED-valonaruina. Syntymäpäiväbannerit osana syntymäpäiväkoristelua kotona tulisi ripustaa sisäänkäynnin yläpuolelle tai seinälle ruokapöydän taakse, jotta ne huomataan.

Syntymäpäiväkoristelu kotona ilmapalloilla

Ilmapallot ovat ne yleisimmät koristeet synttäreillä ja niitä onkin nykyään saatavilla erilaisina kokoina, muotoina, väreinä sekä materiaaleina. Ilmapallokoristeita voi myös itse tuunata jälkeenpäin. Näyttävimpiä ilmapalloja ovat tietenkin heliumilla täytetyt ilmapallot, led-valoja sisältävät hehkupallot sekä sitten ns. glitter-pallot.

Nykyään nähdään myös usein painettuja ilmapalloja, joissa on esimerkiksi sankarin nimi tai ikä, tai sitten itse täyttyviä foliopalloja ja monia monia muita vaihtoehtoja. Ilmapalloilla voi tehdä kotona kaaren tai jonkin muun muodon, joka näyttää erityisen juhlavalta kotona.  Lastenjuhlissa ilmapalloja voi olla monenvärisiä, mutta aikuisten juhlissa värit kannattaa rajoittaa kahteen. Tällä tavalla ilmapalloista tulee yhtenäisiä ja tyylikkäitä. 

Folioilmapallot ovat omiaan lisäämään syntymäpäivän sisustussuunnittelu estetiikkaa. Syntymäpäiväsankarin ikään liittyvät metalliset numeropallot ovat yleisesti ottaen varma valinta synttäripäivän koristeluun. 

Ilmapalloilla toteutetut “seinät” ovat varma valinta, jos haluaa vieraiden huomion heräävän juhlissa. Ilmapalloseinä on varsin mainio valokuvataustana ja se oikein houkuttelee myös ihmisiä ottamaan selfieitä sen edessä. Seinä kannattaa toteuttaa sinne missä on kunnolla tilaa.  

Muita ideoita koristeluun

Pehmopaperista toteutetut pom-pomit ovat omiaan tuomaan väriloistoa syntymäpäiväjuhlien koristeluun. Voit koristella pom-pomeilla esimerkiksi seiniä, ikkunoita, kirjahyllyjä tai vaikka jälkiruokapöytiä. 

Teemat ovat synttäreillä tärkeitä. Niin nuorille kuin vanhemmillekin tytöille ja naisille voi sopia aivan hyvin esimerkiksi yksisarvisteema! Yksisarvisteema kirkkaine pastellisävyineen ja yksisarvisten erityisominaisuuksineen saa lapset ja lapsenmieliset aikuiset innostumaan suunnattomasti tästä tarunomaisesta hahmosta. Ja jos mietit yksisarvisteemaista syntymäpäiväkoristelua – on yksinkertaista tehdä halutun yksisarvisen sävyisiä pehmopompomeja ja lisätä ilmapalloja, jolloin teema saa viimeisen silauksen niistä.

Hieman samaa aihepiiriä ovat myös sateenkaarijuhlat, mutta sateenkaareilla voi myös kertoa sanomaa sankarin identiteetistä. Sateenkaarijuhlissa voidaan toteuttaa hienoja ja hauskoja ideoita monella eri tavalla. Kun lisäät koristeluun värikkäitä ilmapalloja, pöytään sateenkaarenvärisiä välipaloja sekä tietenkin sateenkaarikakun, alkaa homma olla jo mallillaan. Jos annat vieraille lähtölahjat, kannattaa ne antaa tottakai sateenkaarenvärisissä  pusseissa. Tämä teema on helppo toteuttaa ja se kuvastaa myös nykyaikaa.

Älä yritäkään tehdä turhan tyylikästä ja tylsää

Tyylikkäät juhlat ovat yleensä tylsiä. Siksi ei kannata hermostua, jos pöytätilaa ei olekaan tarpeeksi. Käytä lattiaa! Sillä saat rennon ja intiimin tunnelman, kun laitat lattialle tyynyjä sekä jokin pieni pöytä, johon saat tärkeimmät tarjottavat. Osa tarjottavista voi olla kulhoissa lattialla, kuten vaikkapa sipsit ja popcornit sekä makeiset. Juomat kannattaa asettaa pöydälle.

Ja jos astioita ei ole tarpeeksi samaa lajia, niin mitä sitten. Sekoittele ennemmin jos astiat jäävät lajiltaan vajaaksi. Kun erilaisia astioita sekoittaa toistensa kanssa kunnolla, siitä tulee lopulta oma boheemi tyylinsä.  Voit toki aina koristella kaikki astiat jollain samalla teemalla, vaikka astiat itsessään olisivatkin tyystin toista sarjaa.

Ei siis kannata stressata – synttärijuhlat saavat olla rennot. Sisustussuunnittelu saa sekin olla rentoa!