Miksi nostaa vippi heti?

vippi heti

Toisinaan pikavipeistä puhutaan hyvin negatiiviseen sävyyn, ja tämän vuoksi moni saattaakin olla varuillaan, kun kyseessä on vippi heti. Pikavippi voi kuitenkin olla toimiva rahoitusratkaisu, mikäli sen ottaa oikeaan tarkoitukseen. Osoitteesta https://www.swiftbanker.fi/ löydät erilaisia vippivaihtoehtoja.

Miten nostaa pikavippi turvallisesti?

Mistä sitten tietää, että vippi heti on hyvä idea? No, kannattaa pohtia tiettyjä asioita ennen vipin nostamista. Määrittele ensin mihin käyttöön otat lainaa. Vipillä ei ole järkevää rahoittaa esimerkiksi arjen tavallisia menoja, tai juhlia ja matkustelua. Vippi sopii parhaiten kiireelliseen ja tilapäiseen rahoituksen tarpeeseen, esimerkiksi äkilliseen kodinkoneen rikkoutumiseen. 

Mistä tiedät, että valitset oikean lainantarjoajan?

Kilpailutus on tärkeää minkä tahansa rahoitustuotteen valinnassa, sillä korkotaso voi vaihdella. Vaikka ystäväsi olisi saanut lainan paremmalla korolla tietyltä rahoituslaitokselta, ei se tarkoita, että myös sinulle tarjottaisiin edullista korkoa täältä. 

Yksi kriteereistä lainantarjoajaa valitessa on, että vippi heti onnistuu. Vaikka perinteiset pankit tarjoavatkin lainoja suhteellisen hyvilläkin koroilla, voi lainapäätöksen saamisessa mennä aikaa. Täten siis vippi heti voi olla parempi vaihtoehto äkilliseen lainantarpeeseen.

Miten valita oikea lainatarjous? 

Toisinaan myös erilaisia lainatarjouksia voi olla monenlaisia. Vaikka sinulle tarjottaisiin suurempaa summaa lainaan, kannattaa sitä aina nostaa vain sen verran kuin tarvitsee. Tämä johtuu siitä, että toisinaan vippi heti voi sisältää suuremmat korot, jonka vuoksi on korkoa järkeä maksaa vain summasta, jota oikeasti tarvitsee. 

Kun valitset vippi heti tarjousta, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Tämä kertoo lainan kokonaiskustannukset, ja saat hyvän kuvan siitä paljon, takaisinmaksu tulee sinulle maksamaan.  Kannattaa myös kiinnittää erityishuomiota muihin kuluihin, esimerkiksi siihen paljon lainan avausmaksu on. 

Millainen takaisinmaksu aika sopii minulle?

Takaisinmaksuaika voi vaikuttaa myös lainan kokonaiskustannuksiin. Vaikka pidemmässä takaisinmaksussa on pienempi kuukausierä, kerkeää lainalle kertymään enemmän korkoa – siksi onkin parempi, että lainan maksaa takaisin niin nopeasti kuin pystyy.

Toisaalta on myös hyvä pitää mielessä oman talouden kokonaiskuva. Takaisinmaksettava kuukausierä voi olla satojakin euroja, jolloin tämä voi viedä ison osan kuukausittaisista tuloista. Tämän vuoksi omaa takaisinmaksukykyä ei kannata yliarvioida. 

Takaisinmaksuajassa kannattaa myös huomioida muut ehdot. Esimerkiksi jos laina on mahdollista maksaa yhdessä erässä takaisin, tai ottaa lyhennysvapaita kuukausia huonomman taloudellisen tilanteen sattuessa. 

Miksi valita vippi heti?

Vippi on vakuudeton kulutusluotto, joka tarkoittaa sitä, että sinulta ei vaadita lainan vakuudeksi mitään. Vippi heti mahdollistaakin hankinnat, joihin ei olisi muuten varaa mutta rahoituksen tarve on suuri. 

Vippi heti on helppo hakea internetin kautta. Lainahakemus on usein ilmainen, ja internetin kautta tehty hakemus on helpompi täyttää, kuin esimerkiksi käymällä henkilökohtaisesti pankissa.

Mitä huonoja puolia pikavipissä on?

Koska rahoituksen myöntäjällä ei ole vakuutta siitä, että lainanottaja kykenee maksamaan rahan takaisin, on usein pikavipissä korkeampi korko. Tämä tarkoittaa sitä, että loppuen lopuksi esimerkiksi lainatessasi 300 euroa, voi todellinen lainatun rahan hinta olla korkea. Tämän vuoksi pikavippiä ei suositella otettavan kuin todelliseen rahan tarpeeseen. 

Pikavippikierre on oikea ongelma, ja pahimmillaan se voi johtaa maksuhäiriömerkintään ja vaikeuttaa arkipäivääsi. Juuri tämän vuoksi on tärkeää, että pikavipin nostaessasi sinulla on tarkoin tehty takaisinmaksu suunnitelma, ja mahdollisuus ottaa lyhennysvapaita kuukausia, mikäli taloudellinen tilanne heikkenee. Pikavippiä nostaessa ei voi myöskään korostaa lainaehtoihin tutustumisen tärkeyttä – lue siis sopimus kunnolla läpi ennen sen hyväksymistä. Mikäli et haluakaan nostaa lainaa, on sinulla oikeus perua lainasopimus 14 päivän sisään.