Mitä työtä tehdä kotoa käsin

Jos olet etsinyt hyviä neuvoja yrittäjyyteen, on yksinyrittäminen saattanut houkutella joskus. Oletko miettinyt sitä, että nykyään voit tehdä kotoasi käsin monenlaista työtä ja saada siitä rahaa – siis ilman että sinun tarvitsee liikahtaa mihinkään. Tässä artikkelissa muutamia esimerkkejä.

Freelanceriksi tai vloggaajaksi

Freelancerina toimiminen on eräänlaista yksinyrittämistä, jossa sinulla on useita asiakkaita ja asiakkaat tässä tapauksessa ovat usein firmoja. Freelancerit työskentelevät tunti- tai projektipalkkioperiaatteella tarjoten palveluitaan muille yrityksille palkkiota vastaan. Jotta voisit ryhtyä freelanceriksi, tulee sinulla olla erikoisosaamista, jota voi muuttaa rahaksi. Erikoisosaaminen on esimerkiksi websivujen tekeminen, graafinen suunnittelu, koodaus, sisällöntuotanto ja monet muut. 

YouTubessa on monia tubettajia ja vloggaajia, jotka saavat hyvät palkkatulot mainoksilla. Tämä on helpolta kuulostava tapa, mutta ei sitä välttämättä kuitenkaan ole. Tubettajan pitää olla ulosanniltaan mielenkiintoinen ja ennen kaikkea aiheet tulee olla mielenkiintoisia. Mutta jos kaikki osuu kohdalleen, niin maksut ovat varsin hyviä. YouTube maksaa noin 200 euroa 100 000 katselukerrasta. 

Dropshipping on päivän sana

Dropshippingissä listaat toimittajan tuotteita omaan verkkokauppaasi, joita ihmiset voivat tilata. Sinun ei siis tarvitse pitää omaa varastoa itselläsi. Kun asiakas tilaa sinun verkkokaupastasi, ostat sitten saman tuotteen toimittajalta joka sitten toimittaa suoraan tuotteen asiakkaalle. 

Sinulla ei ole tästä johtuen siis varastointitarpeita. Dropshipping toimii pienemmällä voittomarginaalilla kuin silloin jos ostaisit varastot itsellesi: 20-30 prosentin voittomarginaali on kuitenkin dropshippingissä ihan normaali voittomarginaali.

Sopivien dropshipping -toimittajien löytäminen on tärkeää sillä sinun on varmistettava, että ne ovat luotettavia. Samaan aikaan on tärkeää että toimitusajat ovat kohtuulliset. Tämä on hyvä ottaa huomioon sillä monet toimittajat ovat kiinalaisia, ja sinulla saattaa olla kokemusta kiinalaisten verkkokauppojen toimitusajoista.

Myy omia valokuviasi stock photo -käyttöön

Monet verkkosivustot ja blogit käyttävät stock photo -kuvia, jotka ovat ostettavissa niitä tarjoavilta alustoilta vapaaseen käyttöön. Jotkin stock photo -kuvat ovat ilmaisia, mutta ne eivät ole useinkaan niin laadukkaita kuten maksulliset. Useimmiten myös ilmaisia stock photo -kuvia käytetään monessa paikassa ja niistä on tullut myös meemejä niiden korniuden vuoksi.  

Stock photo -valokuvaajaksi ryhtyminen on helppoa, sillä useimmiten tarvitsee vain kohtuu hyvän järjestelmäkameran sekä kuvien editointitaitoa – sekä tietenkin valokuvauskokemusta.  Hyvät stock photo -kuvat osuvat erilaisiin tarpeisiin. Monet sanoma- ja aikakauslehdet käyttävät kuvia runsaasti stock photo -kuvia kuvituskuvina, sillä hakusanoilla sopivien kuvien etsiminen on helppoa ja kuvituskuvien ei tarvitse olla juuri artikkelia kuvaaviin tapahtumiin liittyvä. Eri alustat maksavat erilaiset rojaltit valokuvaajille, joten vertailu kannattaa kyllä.

Kannattaa myös tehdä omaa tutkimusta siitä, mikä on pinnalla sanomalehtien ja aikakauslehtien artikkeleissa. Voidaan ajatella että rahat, työllisyys tai työttömyys, sairaudet ja sun muut ovat jatkuvasti suosittuja aiheita. Tämän jälkeen kannattaakin sitten laadun ohella kilpailla määrällä, sillä lehdet haluavat juuri sen oikeanlaisen kuvan ja siihen voi vaikuttaa vaikkapa sen hetkinen mallin ilme. Kannattaa siis antaa kameran laukaisimen olla käynnissä jatkuvasti ja valita sitten teknisesti parhaimmat kuvat stock photo -alustalle.

Helppoa ei kotoa yrittäminen ole

Vaikka kotoa yrittäminen on sinällään helppoa, kun ei tarvita maksullista toimistoa tai varastotilaa tuotteille, on sitten menestyminen oma juttunsa. Ei siis kannata tuudittautua siihen että tienaaminen alkaa heti. Markkinointi on aivan yhtä tärkeää, sillä jos kukaan ei tiedä palveluistasi, ei niitä kukaan ostakaan. Tämä on sitten aivan eri artikkelin aihe, joten lähitulevaisuudessa tästä aiheesta lisää!